Slide 0 Slide 01 Slide 02 Slide 03 Slide 04 Slide 05 Slide 07 Slide 07 Slide 07 Slide 07 Slide 08 Slide 09 Slide 09 Slide 10 Slide 14

THE TRUE/ Adevăratul - Kornfeld Sarah

THE TRUE/ Adevăratul - Kornfeld Sarah
Autor: Kornfeld Sarah
Editura: INTEGRAL
Cod produs: IN001014
Disponibilitate: Disponibil la comandă
Preţ: 49,99 lei
Preţ fără TVA: 47,61 lei
Cantitate:  
   - SAU -   
ISBN 978-606-992-638-3
Format 13 x 20 cm
Legătorie broșată
Colecția Memoria
Conținut roman / LIMBA ROMÂNĂ
Număr de pagini 304
Interior 1 culoare
Data apariției 28 octombrie 2021
Ediția I
Coperta color, paperback

THE TRUE - Adevăratul 

Sarah Kornfeld 

„O trilogie a fantomelor” este un compozit format din trei cărți numite THE TRUE.

În 2019, a murit regizorul de teatru român de renume mondial Alexandru Darie, știrea șocând lumea creativă. Aducându-i pe Darie și România în mod viu la viață, THE TRUE povestește, de asemenea, povestea unei femei curajoase care trece printr-o rețea de minciuni care conține corupția globală.

THE TRUE este un hibrid de memorii, criminalitate adevărată, autoficțiune. Editura Integral publică cartea în trei limbi (română, engleză și franceză). THE TRUE va avea o lansare continuă (28 octombrie 2021 pentru română și engleză și 25 noiembrie 2021 pentru franceză) cu setul tuturor celor trei cărți lansat pe 9 decembrie 2021. Setul se numește THE TRUE: O trilogie a fantomelor. Cartea are trei finaluri diferite, fiecare traducere fiind o extensie a haosului experienței lui Kornfeld.

Kornfeld și Darie fuseseră iubiți în anii 1990, dar au rămas prieteni foarte apropiați după despărțire. Când Darie a murit, Kornfeld a plecat în România pentru a căuta motivul morții sale. A întâlnit acolo o tânără româncă care pretindea că ar fi fost iubita lui Darie. Pe o perioadă de doi ani, Kornfeld a scris o carte despre moartea lui Darie, a semnat acorduri cu Netflix și Disney pentru scenarii despre Darie (și alte proiecte), totul pentru a descoperi în mod devastator că fusese profund indusă în eroare de un escroc.

Cititorii Anne Carson, Claudia Rankine și Chris Kraus vor iubi THE TRUE. Într-o lume post-adevăr, în care standardele obiective ale adevărului dispar, THE TRUE limitează alunecarea dintre fapte, opinie și credință. Informată de viața ei timpurie în teatrul experimental din centrul orașului New York, Kornfeld se bazează pe un izvor de limbaj de la Molière la Patti Smith, Beckett la Maria Irene Fornes, precum și din intimitatea prietenilor și a sfidătoarei familiei teatrale.

DESPRE CARTE

THE TRUE – Adevăratul este o explorare personală a durerii și a pierderii. Ceea ce începe ca o examinare a unei relații amoroase de acum multă vreme se transformă cu măiestrie într-un thriller pe care nu-l poți lăsa din mână. Crescută în lumea teatrului, Kornfeld se plasează  în plină teatralitate, fiind mereu în centrul scenei, luptându-se să descifreze faptul din ficțiune. O bântuitoare poveste despre dragoste, pierdere, politică și artă, care ne dă îndrăzneala să nu fugim departe de propria noastră deziluzie.

Culminând cu o prăbușire și o întoarcere care se dezvăluie într-o vreme în care lumea poate că nu mai este atât de grandioasă pe cât a fost odată, dragostea, chiar și în moarte, poate fi singurul adevăr care trăiește.

Courtney B. Vance, actor și producător premiat cu Tony și Emmy 

THE TRUE scris de Sarah Kornfeld este o lucrare literară postmodernă cu semnătura secolului XXI, superb scrisă, care ne convinge că știm cu adevărat unde ne aflăm atunci când suntem pe partea greșită a geamului. Pasiunea, politica, pofta și teatrul ne trag între suprarealist și real, de ambele părți ale Atlanticului. Acesta este un thriller politic de dragoste „Now Age”. Kornfeld ne obligă să cântărim ceea ce urâm și ceea ce iubim sau, cel puțin, să găsim calea de mijloc între cele două, pentru a trăi pe deplin.

Septembrie Williams, MD, realizator, autor al Chasing Mercury Toxic Trilogy

Povestirea este un contract de încredere între vorbitor și ascultător – promisiunea că suspendarea necredinței va fi răsplătită cu adevăruri mai profunde codificate în ficțiune. Dar „în acest timp al vieților virtuale”, avertizează Kornfeld, o astfel de încredere este mai ușor de manipulat ca niciodată, iar magia teatrului degenerează în propagandă și psihoză. (...)

Kornfeld descoperă cu modestie cum oricine, indiferent de credințele politice sau de rafinamentul intelectual, se poate agăța de gândirea aspirațională ca apărare împotriva traumei personale și istorice.

THE TRUE este o poveste amuzantă, tragică, esențială de avertizare pentru epoca noastră post-adevăr.

Jendi Reiter, autorul al An Incomplete List of My Wishes: Stories

Intim, amuzant și nu-poți-să-o-lași-din-mână, THE TRUE exprimă simultan modurile în care suntem bântuiți de memorie și modurile în care continuăm să ne păcălim singuri. Ceea ce începe ca o poveste de dragoste care depășește timpul devine un tribut pentru lumea teatrului, pe fundalul crizei SIDA și a României prăbușite. Această carte are de toate: romantism, Ceaușescu, Diana Ross. Împletite peste tot, teroarea și patosul de a fi evreu în Europa. Coada lungă a Holocaustului, antisemitismul (ne)acoperit care cuprinde încă limbajul comun. Ce înseamnă să fii un evreu care caută un evreu? Ce este identitatea evreiască? Ce este identitatea? Proza lucidă a lui Kornfeld se apropie de inimă și conferă o accelerare a întregii povești nebunești, chiar în timp ce privim cum totul se dezlănțuie. Spirala descendentă are o atracție tentaculară.

Nu aș putea pune cartea jos!

Emily Stone, autorul Did Jew Know

THE TRUE prezintă în mod evocativ nesubstanțialitatea „ei”: vestigiile sinelui și ale multitudinii în tărâmul virtual; bântuirea celor vii și a morților, a trecutului, prezentului și viitorului, a realului versus irealului; precaritatea minciunilor față de sine, crearea identității și frauda în multe iterații. Aici, prezentul este la fel de misterios pe cât viitorul este incert, trecutul tincturând totul interogativ. Memoriile, misterul și dublu Künstlerroman se ciocnesc și se estompează pe măsură ce textul angajează profund istoriile politice și sociale românești și legăturile lor, în plus, timpul și calendarul, arta creației, rolul și irealul vieții reale, ale oamenilor ca umbre, umbrele ca oameni .

Navigând evocator cititorii în interiorul, prin și trecutul „falsității înghețate” a locurilor și spațiilor necunoscute, grădini care „miros a moarte”, deșertul dezertării, „pierderea umedă a timpului”, „marginile rupte, tâmpite, oneste (ale morții) ”, pictezi portrete ale unei femei cu încrederea tulburată și al unui bărbat (rău)conducător din „ pretutindeni ”, tu, ca el, ascultând și ventrilocizând voci din interior și din exterior. Am menționat intertextualitatea antrenantă (Bulgakov, Shakespeare și Molière) și minunatele sale miniaturi de orașe (București, New York și San Francisco)? „Am fost nebunia”, „Moartea te poate face să te agăți de viață”, „Ce se întâmplă dacă nimic nu era real?” tu scrii cu bună știință.

Păpușă Matrioshka sau mise en abîme, sau ambele, THE TRUE este o bântuire și, la fel ca cele mai bune bântuiri, este la fel de mișcătoare și de îngrozitoare.

John Madera, editor, Big Other 

THE TRUE este o poveste convingătoare, tulburătoare și dureroasă, sinceră, despre lumea în care trăim acum – o lume a știrilor false și a faptelor alternative, în care credem ceea ce vrem să credem și ignorăm sau negăm acele voci copleșitoare care ne spun altceva. Este, de asemenea, o poveste despre teatru – cea mai veche artă de a disimula; o lume a artificiilor, în care nimic nu este chiar ceea ce pare, dar în care înșelăciunea se desfășoară în căutarea unor adevăruri profunde. Și este, de asemenea, o poveste despre România și despre viziunea răsucit-occidentală a acestei națiuni răsăritene. Naratorul nostru călătorește acolo în căutarea iubitului-strigoi, cu Bucureștiul în locul Transilvaniei și cu sugători de sânge pândind la fiecare pas. Dar, în povestea scrisă cu meșteșug a lui Kornfeld, există simpatie chiar și pentru diavol. THE TRUE atrage cititorul cu poezia sa întunecată și apoi refuză să ne dea drumul.

Stephen Scott-Bottoms

autorul Playing Underground: A Critical History

of the 1960s Off-Off Broadway Movement

 

Despre autor

Sarah Kornfeld este o scriitoare americană născută și crescută în teatrul experimental din New York, unde a jucat cu The Bread and Puppet Theatre, Judson Poets Theatre și The Ridiculous Theatrical Company. Este absolventă a Colegiului Sarah Lawrence și a primit pregătire profesională la The Royal Court Theatre din Londra. Piesa ei, LOVEDEATH OF CLOWNS a fost produsă la Theater For The New City din New York. Romanul ei de debut, WHAT STELLA SEES a fost publicat de Cove International Publishers în 2018 și a primit mari laude în Statele Unite și Regatul Unit. Ea este un membru mândru al Uniunii Naționale a Scriitorilor și locuiește lângă mare în zona golfului California.

Scrie o opinie

Numele:


Opinia dumneavoastră: Antenţie: etichetele HTML nu vor fi afişate!

Rating: Foarte slab           Excelent

Introduceţi codul din imagine:

Cod de validare

Carti din aceeasi colectie

Deşi facem eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă prezentare, rareori acestea pot conţine mici inadvertenţe. Fotografia are caracter informativ. Unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Vă stăm oricând la dispoziţie pentru eventuale clarificări.