Slide 0 Slide 01 Slide 02 Slide 03 Slide 04 Slide 05 Slide 07 Slide 07 Slide 07 Slide 07 Slide 08 Slide 09 Slide 09 Slide 10 Slide 14

20 de atentate care au schimbat fața Secolului XX - Jakob van Eriksson

20 de atentate care au schimbat fața Secolului XX - Jakob van Eriksson
Autor: Jakob van Eriksson
Editura: INTEGRAL
Cod produs: IN000715
Disponibilitate: Stoc epuizat
Preţ: 19,99 lei
Preţ fără TVA: 19,04 lei
Cantitate:  
   - SAU -   
ISBN 978-606-992-235-4
Format 13 x 20 cm
Legătorie broșată
Colecția Secolul XX (III)
Conținut docu-drama
Număr de pagini 184
Interior 1 culoare
Data apariției ianuarie, 2019
Ediția I
Coperta color, paperback

Secolul trecut este perioada istorică în care atentatul terorist a devenit o armă incontestabilă a luptei  politice, uneori fiind cel mai eficient mijloc de a amorsa un complot. Victimele – fie ele capete încoronate, președinți, prim-miniștri sau chiar artiști! – servesc apoi ca simboluri cu multiple utilizări malefice, provocând și justificând o suită de reacții în lanț cu consecințe catastrofale pentru o națiune sau, adesea, întreaga omenire. Dar suntem noi, oare, pregătiți să vedem aceste tragedii în adevărata lor lumină?!?

Franz Ferdinand și marșarierul inexistent al unui Rolls Royce al Austriei * Cum, suferind de sifilis, Lenin a fost, oficial, împușcat de o femeie aproape oarbă! * Troțki, marxistul prieten cu bancherii * Stalin în agonie – eliminat de șeful NKVD după un chef monstruos

Mahatma Gandhi, Indira Gandhi, Rajiv Gandhi – trei generații, din aceeași familie, de conducători ai Indiei care au sfârșit la fel * Rafael Trujillo – sfârșitul lui El Caudillo, cel mai brutal dictator din Caraibe

Frații Kennedy, dincolo de Mafie, FBI și CIA, dincoace de Marilyn Monroe * Olof Palme, un JFK suedez și o mulțime de necunoscute * Martin Luther King – „I have a dream…”

Lady Diana: moștenitorul tronului britanic urma să aibă un frate vitreg musulman? * John Lennon – moartea inexplicabilă a unui bărbat „mai celebru ca Iisus Christos”

 

Colecția SECOLUL XX – 20 DE MISTERE ESENȚIALE (20 volume)

Colecție promovată de ziarul LIBERTATEA, Radio România Actualități, Radio România Regional, București FM, Radio Sport Total, Radio Napoca FM, Radio Impuls FM și Bucatarescu.ro

Istoria nu mai este demult, pentru nimeni, ceea ce scrie în manualele de istorie sau, în orice caz, nu doar ceea ce consemnează, părtinitor, acestea.

Atât de aproape de noi dar atât de departe de... adevăr, Secolul XX a fost, poate, cel care a născut cele mai mari mistificări istorice și cel în care istoria nu a fost doar trunchiată și „coafată” pe ici, pe colo, prin părțile mai mult sau mai puțin esențiale, ci chiar de-a dreptul amputată neconcesiv, deformată grotesc și mistificată grosolan, în slujba unei ideologii totalitare sau a alteia, a unui dictator sau a unui grup de interese oculte, dominând din înălțimile puterii absolute o țară, un popor, un grup etnic, cultural sau lingvistic, un continent sau însăși Planeta!

O propagandă bine hrănită de fonduri secrete, de proveniență incertă dar de dimensiuni colosale, a tratat majoritatea demistificărilor drept ridicole „teorii ale conspirației”, niște biete gogorițe scornite de niște oameni aflați într-o avidă căutare a senzaționalului.

Cred că a sosit timpul să încercăm să punem în ordine o multitudine de informații disparate și fragmentare pentru a încerca să reclădim, dintr-un puzzle ciudat, istoria adevărată a veacului trecut!

 Un proiect editorial INTEGRAL

Scrie o opinie

Numele:


Opinia dumneavoastră: Antenţie: etichetele HTML nu vor fi afişate!

Rating: Foarte slab           Excelent

Introduceţi codul din imagine:

Cod de validare

Carti din aceeasi colectie

Deşi facem eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă prezentare, rareori acestea pot conţine mici inadvertenţe. Fotografia are caracter informativ. Unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Vă stăm oricând la dispoziţie pentru eventuale clarificări.