Autori | Aurora Nicolau, Horia Pană |
ISBN | 978-606-8782-43-0 |
Format | 16,5x23,5 cm |
Apariție | 14/11/2016 |
Legătorie | broşată |
Colecția | Biblioteca Jariștea |
Conținut | rețete culinare tradiționale |
Număr de pagini | 240 |
Interior | monocromie |
Coperta | policromie, paperback |
Prin felurile alese, prin denumirile lor, uneori de un pitoresc deosebit, și prin modul de prezentare editorială, este o carte ce încântă orice intelectual, mai ales dacă are și un anumit grad de rafinament cultural.
Constantin Bălăceanu-Stolnici
Graiul arhaic, bogat, elocvent, plin de culoare, înfloriturile stilistice, eufemismele bine găsite, ironiile la adresa vremilor originale ce le trăim, ingredientele desemnate prin termenul științific în latinește fac din lectură o plăcere cu urmări salutare în instruirea culturală a cetitorului.
Adrian-Silvan Ionescu
O carte de literatură gastronomică, mă grăbesc să precizez, în tradiția scrierilor lăsate în acest domeniu de Stolnicul Cantacuzino, Kogălniceanu și Negruzzi.
Eugen Simion
Rețetele din Bucătăria Balkaniei reînvie ceremonialul pitoresc din cuhniile de altădată. Ele sunt nu numai instrucțiuni pentru bucătari sau gospodine, ci și pagini de literatură bună, scrise parcă de descendenți ai lui Al. Odobescu, Mateiu I. Caragiale sau Constantin Țoiu.
Alex. Ștefănescu
Și iată că generoasa everghetă ‒ Kera Calița alias Laura Nicolau ‒ ne oferă acum, împreună cu Horia Pana, un manual academic al deliciilor balcanice pe care Domniile lor le știu dintr-o tradiție venerabilă.
Răzvan Theodorescu